Трима души са загинали при наводнения, причинени от проливни дъждове и

...
Трима души са загинали при наводнения, причинени от проливни дъждове и
Коментари Харесай

Най-малко трима загинали при наводнения в Армения, села в Грузия са откъснати от света

Трима души са починали при наводнения, породени от проливни дъждове и излизането на реки от крайбрежията им в Армения и Грузия, съобщи Ройтерс, като се базира на медии от района. Прекъснат е достъпът до села и стотици поданици са били евакуирани от домовете си.

В отговор на молба от страна на Ереван, руското министерство на защитата изпраща военни, които да оказват помощ за справяне с наводненията, се споделя в известие в " Телеграм ".

Руската осведомителна организация ТАСС цитира Министерството на вътрешните работи на Армения, съгласно което броят на жертвите е повишен до трима в селата по река Дебед, покрай границата с Грузия. Наводнени са стотици жилища, в региона са били изпратени 230 спасители.



Видеоматериали от Марнеули и Болниси в Грузия показват потопени улици и заседнали коли. Арменският министър председател Никол Пашинян посети през вчерашния ден региона на наводненията.

Според грузинската осведомителна организация " Интерпрес " минимум 15 села са откъснати от външния свят заради проливните дъждове.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР